Velika policijska akcija u Kladnju: Uhapšen komandir policijske stanice

E. H.
Velika policijska akcija u Kladnju: Uhapšen komandir policijske stanice
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Policijski službenici Ministarstva za unutrašnje poslove Tuzlanskog kantona, prema nalogu Kantonalnog tužilaštva danas provode veliku policijsku akciju na području općine Kladanj.

Ove informacije za Radiosarajevo.ba potvrđene su iz ureda glasnogovornika MUP-a TK-a, gdje su nam kazali da su određene aktivnosti u toku, te da njima rukovodi Tužilaštvo TK-a.

Kako smo uspjeli doznati, navodno je riječ o hapšenju pojedinih policijskih zvaničnika i drugih osoba, zbog sumnje da su počinili krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi, no takve informacije još nisu zvanične.

Iz Tužilaštva TK-a su potvrdili da je akcija u toku, te da se provode brojne aktivnosti na području općine Kladanj, a da su izvršioci naredbi tužilaštva pripadnici Jedinice za organizirani kriminal MUP-a TK-a. Ipak, budući da je akcija u toku, nisu nam mogli otkriti više detalja.

No, kako smo nezvanično saznali, u vezu s ovom akcijom dovodi se i komandir policijske stanice u ovom gradu Džavid Avdibašić, te je on, s još nekoliko osoba uhapšen u ovoj akciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije