Velika Kladuša: Uhapšena grupa dilera, pronađena veća količina droge i oružja

0
Radiosarajevo.ba
Velika Kladuša: Uhapšena grupa dilera, pronađena veća količina droge i oružja
Foto: SIPA / Policija / Ilustracija

U Velikoj Kladuši je jučer, 22. marta, izvršena velika operativna akcija policijskih službenika u kojoj je uhapšeno šest osoba.

Istražitelji Odsjeka za sprečavanje i zloupotrebu opojnih droga i trgovine ljudima Sektora kriminalističke policije, istražitelji Odsjeka krim policije Policijske stanice Bihać i policijski službenici Jedinice policije za specijalističku podršku su na području Velike Kladuše izvršili na šest lokacija pretrese stambenih objekata i pratećih objekata, te pokretnih stvari osumnjičenih lica i to E. D., G. A., H. E. G.A. i Š. D. svi iz Velike Kladuše.

Kod navedenih lica je pronađena neodređena količina praha bjele boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu 'kokain', neodređena količina praha smeđe boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu 'heroin', neodređenu količinu bijele materije koja suvim izgledom asocira na oponu drogu 'spid', neutvrđenu količinu zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu 'canabis sativu', te veća količina novca u raznim apoenima i mobilni telefoni, vage za precizno mjerenje, veća količina municije za vojno oružje, te sprava za konzumaciju opojne droge zvana 'bong'.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Navedena lica su lišena slobode te će biti predati postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva USK-a uz Izvještaji o izvršenim krivičnim djelima iz člana 238. KZ F BiH 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije