Velika akcija SIPA-e u BiH: Pretresi na 9 lokacija, uhapšeno osam švercera

Radiosarajevo.ba
Velika akcija SIPA-e u BiH: Pretresi na 9 lokacija, uhapšeno osam švercera
FOTO: Arhiv / Akcija SIPA-e

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu jutros su započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog  naziva „Royal“.

U toku su pretresi lica, stambenih i poslovnih objekata, i pokretnih stvari na ukupno devet lokacija na području Sarajeva, Bijeljine, Milića, Kiseljaka, Čapljine, Berkovića i Ljubinja, navodi se u saopćenju SIPA-e.

Do sada je osam lica uhapšeno zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Organizirani kriminal“, u vezi sa krivičnim djelom „Nedozvoljeni promet akciznih proizvoda“, propisanih Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Osumnjičena lica se terete da su u saradnji sa drugim licima, s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi,  od augusta mjeseca 2018. godine, krijumčarila akcizne proizvode te im je kroz navedenu istragu dokazano krijumčarenje akcizne robe-cigareta u vrijednosti od oko 500 000 KM.

Više informacija o rezultatima operativne akcije „Royal“ bit će poznato nakon realizacije navedenih aktivnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije