TK / Akcija policije: Uhapšeno pet osoba - sumnjiče se za iznudu, nasilničko ponašanje

14. 11. 2019. u 11:55:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 22

Pripadnici MUP-a TK nakon višemjesečne istrage sproveli su akciju kodnog naziva ‘Objekat’ koja je rezultirala hapšenjem pet osoba sa područja Tuzle, Živinica i Banovića.

Svih pet uhapšenih će nakon kriminalističke obrade biti predato u nadležnost Kantonalnog Tužilaštva Tuzlanskog kantona, a prema riječima direktora Uprave policije MUP-a TK Dževada Kormana oni se sumnjiče za iznudu, ugrožavanje sigurnosti, i nasilničko ponašanje, piše Tuzlanski.ba.

"Danas smo započeli realizaciju akcije kodnog naziva'Objekat’ nakon višemjesečne istrage, a prema nalogu Općinskog suda Živinice te uz nadzor Tužilaštva Tuzlanskog kantona. Izvršen je pretres na pet lokacija na području Tuzlanskog kantona. Lica koja su lišena slobode su s područja Tuzle, Živinica i Banovića", rekao je novinarima direktor Uprave policije TK Dževad Korman.

"Naime, oni su u proteklom periodu uz upotrebu sile i uz ozljednje prijetnje prema vlasnicima ugostiteljskih objekata, privrednih subjekata vršili ilegalno obezbjeđenje objekata te iste prisiljavali da čine radnje koje su na štetu drugih i njihove imovine. Prilikom pretresa ovih lica pronađeni su predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku. Radi se o određenoj količni naoružanja, dakle municije različitih vrsta kalibara, pronađeno je više mobilnih aparata kao i uniforme zaštitarske agencije kojoj su pripadali – rekao je Korman.

 

NEMA KOMENTARA