MUP / Velika akcija policije u TK: U pretresima pronađena droga, oružje, ribarska oprema

04. 09. 2019. u 18:16:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 4

Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biće podnesen izvještaj protiv dvije osobe zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, dok će protiv tri lica biti podnesen zahtjev nadležnom sudu za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja propisanog Zakonom o oružju i municiji Tuzlanskog kantona.

U pretresu na devet lokacija na području Tuzle, Gradačca, Živinica, Kladnja, Lukavca pronađeno je oružje, droga i predmeti protivzakonitog ribolova, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona.

Pronađene su dvije vazdušne puške, tri gasna pištolja sa municijom, puška ručne izrade, vojnički nož, dva čamca, dva vanbrodska motora, osam ribarskih mreža, 26 tableta ekstazija, određena količina kanabisa i digitalna vaga.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv muškarca čiji su inicijali N.M. (50) iz Kladnja biće podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, a protiv Dž.M. (55) iz Lukavca zbog sumnje da je počinio krivično djelo protivzakonit ribolov.

Protiv R.K. (31) iz Živinica, N.M. (54) iz Kladnja i M.I. (25) iz Tuzle biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu zbog sumnje da su počinili prekršaj propisan Zakonom o oružju i municiji.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih tableta i biljne materije, nadležnom tužilaštvu biće dostavljen izvještaj protiv O.H. (33) iz Gradačca, S.K. (30) iz Tuzle, A.S. (21) iz Lukavca i V.V. (34) iz Srebrenika zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge.

Pretresi su izvršeni po nalogu nadležnih opštinskih sudova.

NEMA KOMENTARA