Velika akcija MUP-a TK: Uhapšeno 15 osoba, zaplijenjena droga i oružje

Radiosarajevo.ba
Velika akcija MUP-a TK: Uhapšeno 15 osoba, zaplijenjena droga i oružje
Foto: MUP TK-a / Zaplijenjena droga
Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona su u četvrtak izvršili više pretresa na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Živinica, Srebrenika i Gradačca i tom prilikom uhapsili 15 osoba te zaplijenili drogu i oružje.

Naime, kako je saopšteno iz MUP-a TK, prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto: jedna lovačka puška, automatska puška cal 7,62 mm, vazdušna puška,  pištolj, 7 kom municije cal. 7,65 mm, dva noža-bajoneta, plazma, laptop, dvije SIM kartice, mobitel, veća količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu canabis sativa, više pvc. pakovanja u obliku loptica u kojema se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, 24 manja paketića i jedan veći paketić od pvc. folije u kojima se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, četiri manja pakovanja od pvc folije  u kojima se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain,  jedna pvc vrećica u kojoj se nalazilo 18 sjemenki indijske konoplje, šest drobilica, tri digitalne vage i dr.

"Prilikom pretresa slobode su lišeni A.H. rođen 1989. godine iz Gračanice, K.N. rođen 1994. godine iz Gračanice, E.F. rođen 1985. godine, nastanjen na području Grada Tuzle, M.K. rođen 1980. godine, nastanjen na području općine Srebrenika, kao i A.H. iz Živinica. Slobode su lišeni i E.B. rođen 1991. godine iz Tuzle, E.B. rođen 1995. godine iz Gradačca, A.M. rođen 1991. godine iz Tuzle i M.S., rođen 1995. godine, nastanjen na području općine Doboj. Slobode su lišeni i  A.H. rođen 1982. godine iz Tuzle, M.B. rođen 1996. godine iz Tuzle, I.P. rođen 1979. godine iz Lukavca, A.I. rođen 1991. godine, nastanjen na području općine Gračanice, M.I. rođen 1993. godine iz Gradačca i A.K. rođen 1993. godine iz Tuzle", saopšteno je iz MUP-a TK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije