Velika akcija FUP-a: Privedene tri osobe

Anadolija
Velika akcija FUP-a: Privedene tri osobe
/ FUP/Ilustracija
Policijski službenici Federalne uprave policije nakon višemjesečne istrage, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i podršku Specijalne policijske jedinice FUP-a, realizuju operativnu akciju „Majevica“ na području Tuzlanskog kantona

U sklopu akcije, a po naredbi Općinskog suda u Tuzli, izvršeni su pretresi četiri lokacije na području navedenog kantona dok je na petoj lokaciji pretres još uvijek u toku, te su lišena slobode tri lica iz Tuzle incijala S. K. (1965. god.), E. K. (1972. god.) i S. S. (1976. god.), prenosi Anadolu Agency.

Lica su lišena slobode radi činjenja krivičnog djela „nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 371. stav 2. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, na način da su duži vremenski period neovlašteno nabavljali, držali i skrivali veću količinu vatrenog oružja, municije i eksploziva koju su potom stavljali u promet prodajom trećim NN osobama sa područja Federacije Bosne i Hercegovine.

U pretresima je do sada pronađena i oduzeta veća količina vatrenog oružja (puško-mitraljez, jedan kg. eksploziva hekler, ručni bacač, više komada automatskih puški, pištolja i bombi, i veća količina municije i okvirova za automatsko oružje), te više mobilnih telefonskih aparata i SIM kartica koji su korišteni za izvršenje predmetnog krivičnog djela, kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa istim.

Nakon izvršenih pretresa, lica lišena slobode će biti privedena u službene prostorije Federalne uprave policije u Tuzli radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije