Vasković otkrio nove detalji surove likvidacije biznismena Krunića i Pavlovića

Radiosarajevo.ba
Vasković otkrio nove detalji surove likvidacije biznismena Krunića i Pavlovića
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sahrana Slaviši Kruniću

Kriminalac Željko Kovačević koji je ubijen u razmjeni vatre prilikom napada i likvidacije banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, njegovog pratitelja Žarka Pavlovića iz Pala i ranjavanja Gorana Ilića, bio je teški prestupnik, a, među brojnim nedjelima kojim se bavio, u Banjoj Luci je bio poznat i kao diler narkotika. To piše Slobodan Vasković na svom novom blogu.

Tuga se nadvila nad Banja Lukom: Potresna komemoracija Slaviši Kruniću

Majka ubijenog Slaviše Krunića: Nađite ubicu moga sina

Ta činjenica bila je poznata MUP RS, koji ga je držao “na posebnim mjerama”, ali, kako se tvrdi, nikada nije uhvaćen da radi sa narkoticima, naglašava Vasković i nastavlja:

Radiosarajevo.ba u Trnu - undefined

Foto: Dženan Kriještorac: Radiosarajevo.ba u Trnu

"U koje vrijeme je sve Kovačević bio “na mjerama” po ovom pitanju ne mogu precizirati, ali bilo bi to bitno otkriti tokom istrage kako bi se utvrdilo da li je bio “na mjerama” i u vrijeme pripreme napada na Krunića?!

Zapanjujuće je da je Kovačević u napad sa sobom ponio telefon - tako prevejan kriminalac da napravi početničku grešku?!", dodaje Vasković.

Prema dosadašnjim saznanjima, osim Kovačevića, MUP RS i Javno tužilaštvo RS, kao drugog “pucača” terete Benedija Đukanovića, koji je u bjekstvu.

"Kada je Đukanović u pitanju, iz MUP RS su potvrdili da je Đukanovića kontrolisala saobraćajna policija, nekoliko časova nakon ubistva, preciznije - kod Dervente oko 02 časa ujutro, 23.04.o.g.; Ubistvo Krunića i Pavlovića i teško ranjavanje Ilića desilo se 22.04. o.g. oko 22 časa i 30 minuta.

Zapanjujuće je zaista da je Đukanović vozio glavnom saobraćajnicom i da je još stao na zahtjev policije, a samo par časova prije toga učestvovao u likvidaciji i to kao “pucač”!

Uz to, Đukanović, koji bi trebalo da je bio “pod vatrom”, tokom napada na Krunića, pokupio je Kovačevićevu pušku, a onda je i svoju i njegovu odbacio nedaleko odatle, što djeluje potpuno besmisleno.

Emilio Baldo se, kako proizilazi iz dosadašnjih istupa policijskih zvaničnika, tereti da je je Đukanoviću i Kovačeviću dojavio kada je Krunić krenuo ka svom imanju.

Komemoracija Slaviši Kruniću - undefined

Foto: Dženan Kriještorac: Komemoracija Slaviši Kruniću

Da podsjetim, Ilić, Krunićev vozač, je kobne večeri oko 21 čas sam vozilom išao do imanja, ali sve je bilo mirno. Napad je uslijedio tek kada je Krunić sjeo u vozilo i krenuo ka imanju.

Nakon likvidacije, može se zaključiti, otišao je kući da spava, a policija ga je uhapsila 23.03. oko 03 časa ujutro, u kući njegove supruge. Okružni sud Banjaluka odredio je Baldu jednomjesečni pritvor.

Priveli su ga u PS Laktaši, a tokom dana odveli i do mjesta ubistva i tu slikali. Zašto su to učinili, to je zaista pitanje na koje teško da postoji razuman odgovor.

Na Baldove tvrdnje tokom saslušanja da ima alibi za vrijeme napada, Dragan Lukač je rekao da MUP RS ima neoborive dokaze da Baldo ne govori istinu.

Kolona uplakanih čeka da se upiše u Knjigu žalosti za Slavišu Krunića

Način na koji su ubice napale Krunića i pratnju svjedoči da je riječ o iskusnim profesionalcima, koji su imali naredbu da pobiju sve u automobilu - svjedoka nije smjelo biti; otud i pancirna municija.

 Onaj/Oni koji su naručili Krunićevo ubistvo su beskrupulozniji i od samih ubica.

Radiosarajevo.ba u Trnu - undefined

Foto: Dženan Kriještorac: Radiosarajevo.ba u Trnu

Kovačević imao na sebi odjevne predmete koji sprečavaju otkrivanje barutnih čestica?!

Kovačević je na sebi, tokom napada, imao i odjevne predmete koji sprečavaju da barutne čestice, nakon ispaljivanja metaka, ostanu na odjeći “pucača”, tvrde izvori iz MUP RS.

Ti odjevni predmeti, prema njihovim riječima, nakon pucnjave se samo skinu, zapale (ili unište na neki drugi način) i na taj način se spriječi pronalaženje tragova barutnih čestica na rukama i po odjeći.

Ovim odjevnim predmetom, Kovačević je bio pokriven do pasa i MUP RS je našao tu odjeću, naveli su moji izvori.

Međutim, na fotografiji ubijenog Kovačevića ti odjevni predmeti nisu uočljivi, što ne znači da ih nije imao na sebi tokom napada", piše Vasković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije