Vahidin Munjić priveden u MUP Kantona Sarajevo

6
Radiosarajevo.ba
Vahidin Munjić priveden u MUP Kantona Sarajevo
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Priveden Vahidin Munjić

Direktor Federalne uprave policije Vahidin Munjić priveden je u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nakon saslušanja u Federalnoj upravi policije u okviru akcije "Black Tie 2".

Još uvijek nije poznato zašto je Munjić prvo saslušan, a potom i priveden, ali se današnja akcija provodi protiv osoba povezanih s međunarodnim narkokartelom.

Akcijom rukovodi Tužilaštvo BiH, a mete akcije su osobe povezane s narko kartelom Edina Gačanina Tita. Pretresi se vrše u Sarajevu, Zenici, Tuzli, a istraga je proširena i na entitet RS.

Prošle su 32 godine otkako je zapaljena Grbavica. Danas ljepša nego ikad prije

Prošle su 32 godine otkako je zapaljena Grbavica. Danas ljepša nego ikad prije

Do sada je poznato da su privedeni biznismen Gordan Memija i šef specijalne jedinice FUP-a Mustafa Selmanović, kao i više policijskih službenika zbog sumnje na organizovani kriminal.

Podsjetimo, Edin Gačanin je u martu 2023. završio na crnoj listi Ministarstva finansija i trezora SAD. Za njega su naveli da je jedan od najvećih svjetskih trgovaca drogom.

Međunarodnu podršku su pružili američki FBI, DEA i Europol.

Više detalja o akciji danas u Sarajevu i ostalim gradovima BiH možete pratiti na linku OVDJE.

Priveden Vahidin Munjić
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Priveden Vahidin Munjić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Najnovije