BiH / Užasan zločin: Potvrđena optužnica za pokušaj silovanja 79-godišnje žene

24. 01. 2020. u 15:57:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 2

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv DŽ.I. (50) zbog sumnje da je pokušao silovati 79-godišnju staricu u njezinoj kući u Brčkom, saznaje se u petak iz Tužilaštva Distrikta.

Optužnicom je zatraženo i produženje pritvora koji mu je nakon hapšenja određen zbog opasnosti da će ponoviti ili dovršiti kazneno djelo.

„Tužiteljstvo Distrikta optužilo je Dž.I. da je 26. studenoga oko 17 sati, u njezinoj kući u Brčkom, pokušao prisiliti na spolni odnos M.Đ., rođenu 1940. godine. On se tereti da je, nakon što je s maskom na licu kroz poluotvoren prozor u trpezariji ušao unutra, žrtvi zadao više udaraca po glavi i tijelu savladavši tako njezin otpor. Zatim je pokušao spolni odnos s njom, a kada nije uspio, natjerao ju je na bludne radnje“, navodi se u optužnici.

Pripadnici Policije Distrikta uhuapsili su Dž.I. u jedan sat poslije ponoći pri njegovom pokušaju da izađe i pobjegne kroz prozor kroz koji je i ušao u kuću žrtve.

Nakon što je priveden u prostorije Tužilaštva, gdje je ispitan u svojstvu osumnjičenog, određen mu je jednomjesečni pritvor.

Tužilaštvo Distrikta nastavlja obradu Dž.I. stavljajući mu na teret da je upotrebom sile pokušao prisiliti drugog na spolni odnos. S tim u vezi, on je optužen za kazneno djelo silovanja u pokušaju s propisanom kaznom zatvora od tri do deset godina.

Nakon brzo sprovedene istrage, Tužilaštvo je optužnicu protiv optuženoga dostavilo na daljnje postupanje Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH, gdje je u cjelosti potvrđena, stoji u saopćenju Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

 

NEMA KOMENTARA