Užas u Velikoj Kladuši: Seksualni predator Senad Mustedanagić ponovo silovao!

10
Radiosarajevo.ba
Užas u Velikoj Kladuši: Seksualni predator Senad Mustedanagić ponovo silovao!
Foto: GP Maljevac / Pedofilu ispisali vozilo

Osuđivani seksualni manijak Senad Mustedanagić ponovo je uprljao svoje ruke, nakon što je silovao muškarca.

Mustedanagić je uhapšen nakon što je u petak, 3. novembra u jutarnjim satima, prijavljeno da je silovao muškarca.

Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je Bahrudin Dželalagić, porparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, navodećo incijale osumnjičenog.

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

"U petak, 3. novembra, prijavljeno je krivično djelo silovanje. Osumnjičeni S. M. je uhapšen", kratko je dodao Dželalagić.

Prema saznanjima portala Radiosarajevo.ba, on je u međuvremenu predat u nadležnost Tužilaštva USK koje je zatražilo pritvor koji mu je i određen.

Senad Mustedanagić i ranije je punio stupce crne hronike. Javnost je bila šokirana nakon što je otkriven 2010. godine. Tada je 14-godišnji učenik ispričao kako ga je zlostavljao trener košarke - Mustedanagić. Nakon jednomjesečnog pritvora pušten je na slobodu što je iskoristio i pobjegao u Zagreb.

Seksualni predator nije se zaustavio pa je napao i u bh. komšiluku. I tamo je silovao dječaka te je osuđen na 16 godina zatvora.

U međuvremenu, dok je boravio u Zagrebu, Kantonalni sud u Bihaću ga je osudio na 12 godina zatvora.

Kako se Senad Mustedanagić našao na slobodi, za sada nije poznato.

Prema nezvaničnim informacijama, ovog puta je, osim silovanja, i ucjenjivao.

Kako piše GP Maljevac, Senad Mustedanagić rođen je 19. decembra 1971. godine u Cazinu. Stalno prebivalište mu je na adresi u Tržcu, Grad Cazin ali je posao pronašao u velikokladuškoj firmi gdje je bio zaposlen određeno vrijeme.

Firma navodno nije imala uvid u kriminalni dosje svog zaposlenika jer sistem u BiH ne otkriva kriminalna djela firmama širom BiH.

Isti medij piše da je Senad svakodnevno obilazio velikokladuška dječija igrališta te da je navodno posebno obilazio dječije igralište u Bingo Velika Kladuša gdje su ga nekoliko roditelja zapazili.

GP Maljevac naveo je da se njegov automobil Peugeot 206 u trenutku njegovog hapšenja nalazio na parkingu u neposrednoj blizini firme u kojoj je radio. Isti automobil, nakon njegovog hapšenja, potpuno je ispisan natpisima - pedofil. Na automobilu su uništene i gume.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije