Užas u BiH: Monstruozno iživljavanje nad osobom s Down sindromom

3
Radiosarajevo.ba
Užas u BiH: Monstruozno iživljavanje nad osobom s Down sindromom
Print Screen / Monstruozno iživljavanje nad osobom s Down sindromom

Dugogodišnja aktivistkinja za prava osoba s Down sindromom, Sara Bero, ustupila je uznemirujuće snimke koji su prema njenim riječima nastali u Bihaću.

"Ajala Šušnjar je ovaj video htejla majci da proslijedi ali ga je greškom poslala drugarici.. Bravo za curu koja je ovo poslala jer da nije nje niko ne bi znao kako ova jadna djevojka živi sa ovim monstrumom i njenom mamom koja je saučesnik u svemu ovome…!", objavila je Bero uz video brutalnog iživljavanja.

Na snimku se vidi psihičko i fizičko zlostavljanje osobe koja ima, kako Bero navodi, Down sindrom. Iživljavanje nad nemoćnom osobom vršila je njena sestričina. Monstruozni snimci otkrivaju i uzrok zlostavljanja.

Kako se može čuti na snimku, sporno je crtanje ili pisanje po zidu, zbog kojeg je osoba ometena u razvoju dobila i udarce.

"K*avo jedna re*ardirana, piše se po papiru ne po zidu. Silazi dok ti noge nisam polomila", čuje se na jednom od dva uznemirujuća snimka, dok zlostavljanja osoba, vidno preplašena, obećava kako to neće više raditi. 

Snimak koji se nalazi na ovom LINKU nećemo objaviti, jer je uznemirujućeg sadržaja. 

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je i Ministarstvo unutrašnjih poslova USK kako bismo provjerili da li je ovaj slučaj prijavljen nadležnim organima.

"Taj snimak smo i mi dobili, pregledali i radi se na dokumentovanju ovog slučaja. Provjeravamo ove navode kao i autentičnost snimka", rekao je za portal Radiosarajevo.ba glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije