Banja Luka / Usred dana ušetao u stan: Opljačkao trudnicu dok je kuhala ručak

13. 10. 2019. u 21:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 20

Provalnik je usred dana upao u stan u banjalučkom naselju Starčevica te ženi u poodmakloj trudnoći iz hodnika ukrao torbu s novčanikom i dokumentima, saznaju Nezavisne.

Krađa se dogodila nedavno u Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića u popodnevnim satima, a budući da tada obično ljudi dolaze s posla i borave u kući, ulazna vrata stana nisu bila zaključana. Kako je za Nezavisne ispričala opljačkana trudnica, u trenutku krađe bila je u kuhinji, a lopov je pobjegao prije nego što je uspjela da ga vidi. 

Dok sam pripremala ručak u kuhinji, čula sam škripu ulaznih vrata, a dok sam stigla do hodnika, vrata stana bila su širom otvorena. Vidjela sam da mi nema torbe, koja inače visi u hodniku. Ubrzo je muž stigao s posla i pozvali smo policiju", kazala je šokirana trudnica.

Ističe da ipak slučaj nije prijavila jer joj je rečeno da mora osobno doći u stanicu i popuniti prijavu o izvršenju kaznenog djela.

"To smo i namjeravali učiniti, ali torba je ubrzo pronađena na prvom katu zgrade. Nedostajao je samo novčanik, a dokumenti koje obično držim izvan novčanika bili su tu", kaže trudnica.

Dodaje da joj je doktor propisao mirovanje i da je zbog zdravlja djeteta odustala od odlaska u stanicu policije i potrage za provalnikom. U novčaniku je bilo, kako ističe, nešto manje od 50 KM i bankovna kartica, koja je ubrzo blokirana.

"Znam da postoje mnogo teža kaznena djela i da je ovaj narod opljačkan s raznih strana. Međutim, upadanje u pola dana u nečiji stan i ovakva vrsta krađe mogu ostaviti teški šok na oštećenog. Savjetujem građane da budu oprezni kako im se nešto slično ne bi dogodilo", kazala je sugovornica.

NEMA KOMENTARA