Uprava Natron-Hayata: U toku uviđaj i analiza glavnih uzroka nesreće

Anadolija
Uprava Natron-Hayata: U toku uviđaj i analiza glavnih uzroka nesreće
/ Foto: Natron-Hayat
Nakon eksplozije koja se jutros dogodila u krugu fabrike za proizvodnju celuloze, papira i ambalaže Natron-Hayat d.o.o. u kojoj je život izgubio jedan radnik, a pet je povrijeđeno oglasila je i uprava ove firme.

"Danas u 7:20 sati ujutro, desila se eksplozija u krugu fabrike za proizvodnju celuloze, papira i ambalaže Natron-Hayat d.o.o. u Maglaju. U eksploziji lužnog kotla, koji se koristi u procesu za proizvodnju celuloze, povrijeđeno je šest radnika", podsjetili su iz Uprave za korporativne poslove i komunikacije Natron-Hayata. 

U saopćenju su naveli da su radnici odmah hospitalizirani, te im je pružena medicinska njega.

"S velikom tugom vas obavještavamo da je jedan od naših radnika, uprkos svim naporima, preminuo. Ostalih pet radnika su u bolnici, u stabilnom stanju, pod medicinskim nadzorom. Na licu mjesta su u toku uviđaj te analiza glavnih uzroka nesreće. Ovom prilikom izražavamo naše najiskrenije saučešće za ovaj teški gubitak, te želju da se povrijeđeni radnici što prije oporave", dodali su iz Natron-Hayata.

Iz Kantonalne bolnice Zenica ranije su naveli da je prvi pacijent S. E. (1954.) dovezen bez znakova života sa vidnim opekotinama, čitavog tijela, a posebno glave i grudnog koša.

Istakli su da je jedan pacijent Š. A. (1980.) imao ozbiljne opekotine lica i ruku i nakon obrade je premješten u Odjel plastične hirurgije radi daljeg medicinskog tretmana dok su ostali bili na Odjelu urgentne medicine radi tegoba s respiratornim sistemom, očima i mjestimičnim opekotinama po licu i rukama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije