Sarajevo: Manijak koji je seksualno zlostavljao psa opet napada?

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Manijak koji je seksualno zlostavljao psa opet napada?
FOTO: Facebook / Ranije objavljena fotografija muškarca na kojeg su upozorili iz Udruženja Dreams

Na društvenim mrežama širi se upozorenje djevojke koju je, kako tvrdi, sinoć ispred Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu napao nasilnik koji je u aprilu ove godine uhapšen zbog silovanja i zlostavljanja pasa. Kako kaže, napad se dogodio nešto prije 21 sat, dok je šetala sa psima. 

"Napao me čovjek tvrdeći da je moj pas njegov pas i da sam ga ukrala. Pokušavao je da ga otrgne od mene, povlačeći ga za ogrlicu toliko jako i nasilno da se pas odizao od zemlje i počeo gušiti. Dok sam pokušavala da oslobodim psa i da odgurnem nasilnika od nas, nasilnik je počeo da me fizički napada. Tada sam počela da vrištim i, srećom, naišao je mladi par i jedan stariji čovjek koje sam molila da stanu i da mi pomognu. Mladi momak je počeo da me brani, i na tome beskrajno sam mu zahvalna, dok je stariji čovjek krenuo sa mnom u pravcu Radićeve ulice. Tada sam nazvala policiju", navodi ona. 

U Radićevoj ulici , kako je dalje objasnila, srela je policajca koji nije bio na dužnosti ali je stao sa njom da je smiri i sačeka kolege.

"Dok smo čekali policiju, ispostavilo se da je nasilnik odlučio da me prati. Policajac koji je u tom trenutku bio sa mnom ga je zaustavio i držao dalje od mene. Policijska intervencija je došla jako brzo te profesionalno odradila svoj posao. U toku policijske intervencije, obuzeo me je neki čudan osjećaj da je čovjek koji me napao isti onaj koji je u aprilu ove godine uhapšen zbog silovanja i zlostavljanja pasa. Policija je nakon odvođenja nasilnika u stanicu i utvrđivanja njegovog identiteta potvrdila moju sumnju. Osoba je agresivna, ukoliko budete naišli na dotičnog, najbolje je da se udaljite i pozovete policiju", navela je ona. 

Ove navode provjerili smo u policiji. Govoreći o ovome slučaju, Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) KS nam je  kazao da je policija reagirala, utvrdila identitet osobe, te sačinila službenu zabilješku. Kako je rekao, nije bilo osnova za njegovo zadržavanje.

On nije mogao govoriti o tome da li je to osoba koja je ranije seksualno uznemiravala psa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije