Ukrali kravu sa njive i sakrili je u obližnju šumu

Radiosarajevo.ba
Ukrali kravu sa njive i sakrili je u obližnju šumu
Pixabay / Ilustracija
Tri lica sa područja Dervente uhapšena su zbog krađe krave na području općine Bosanski Brod, saopćeno je iz Policijske uprave Doboj.

Zbog krađe krave, koja je pronađena jutros u obližnjoj šumi i vraćena vlasniku, policija iz Bosanskog Broda uhapsila je lice čiji su inicijali D.T, a pripadnici Policijske stanice Derventa uhapsili su lica sa inicijalima P.S. i A.S.

Nakon jučerašnje prijave oštećenog M.C. da mu je ukradena krava sa njive u mjestu Gornja Barica policija je dolaskom na lice mjesta zatekla lice D.T. koje se, zajedno sa P.S. i A.S. dovezlo putničkim vozilom, te ukralo kravu i svezalo je za drvo u obližnjoj šumi.

Nakon što je oštećeni zajedno sa rodbinom i mještanima otišao u potragu, u blizini njive zatekli su D.T, dok su se druga dva lica vozilom udaljila u nepoznatom pravcu.

Nad uhapšenima je izvršena kriminalistička obrada, a protiv njih će biti dostavljen izvještaj Okružnom tužilaštvu Doboj o počinjenom krivičnom djelu krađa, javlja Srna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije