Uhvaćen serijski kradljivac u BiH: "Specijalnost" mu bile - vikendice

0
Radiosarajevo.ba
Uhvaćen serijski kradljivac u BiH: "Specijalnost" mu bile - vikendice
Foto: MUP SBK / Hapšenje / Ilustracija

Pripadnici Policijske stanice Busovača rasvijetlili su tri krađe koje su se u proteklom periodu dogodile na području Busovače te su uhapsili serijskoj lopova.

Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK), riječ je o M. I. (39) iz Busovače.

Prema navodima iz prijava, tada nepoznati kradljivac provalio je u vikendice koje se nalaze u mjestu Bare i Donja Rovna kod Busovače, čiji su vlasnici F. Z., H. S. i A. Š. iz Zenice.

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Tom prilikom iz vikendica su ukradeni motokultivator, električna kosilica, dvoje aluminijske ljestve, oko 40 metara elektro kabla, građevinska kolica, određeni građevinski materijali, kao i razni ručni alati.

Operativnim radom na terenu policajci su došli do saznanja da iza svega stoji 39-godišnji M. I.

"U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u cilju dokumentovanja i dokazivanja krivičnih djela", saopćeno je iz MUP-a SBK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije