Uhvaćen kradljivac bakrenih oluka sa zgrade Pravoslavne saborne crkve u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Uhvaćen kradljivac bakrenih oluka sa zgrade Pravoslavne saborne crkve u Sarajevu

Osoba inicijala  M.J., rođena 1986.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, uhapšena je zbog postojanja osnova sumnje da je u proteklom periodu počinio više krivičnih djela iz člana 286. KZ F BiH (Krađa).

On je u vremenskom periodu od 6. do 12.decembra.2013.godine, izvršio krađu bakrenih oluka sa vjerskih objekata i to sa zgrade Islamskog fakulteta u Sarajevu, ulica Čemerlina i u dva navrata sa zgrade Pravoslavne saborne crkve u Sarajevu, ulica Zelenih beretki, općina Stari Grad Sarajevo. U toku kriminalističke obrade M.J. je u potpunosti priznao izvršenje opisanih krivičnih djela. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a M.J. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica.

Istovremeno, policija u Doboju podnijela je izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv dvije osobe iz Federacije BiH za koje se sumnja da su počinile više krivičnih djela krađe na štetu Željeznica RS-a (ŽRS).

Terete se B.R. iz Orašja, Federacije BiH, zbog osnova sumnje da je počinio četiri krivična djela krađe i jedno krivično djelo krađa u pokušaju i I.B. iz Živinica, Federacija BiH, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo pomaganje u izvršenju krivičnog djela krađe i krađe u pokušaju, saopćeno je danas iz CJB Doboj.

Za B.R. postoji osnov sumnje da je u periodu od maja do početka decembra 2013. godine, iz kruga ŽRS-a, u mjestu Lipac, kod Doboja, otuđio veću količinu niskonaponskih i visokonaponskih bakarnih kablova, koje je počupao sa električnih i dizel lokomotiva, javlja Fena.

On je presijecanjem ograde, prethodno načinio otvor, kroz koji je ulazio u krug preduzeća, a u jednom slučaju je prilikom ulaska zatečen od strane čuvara, nakon čega je pobjegao u nepoznatom pravcu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije