Uhvaćen banjalučki haker: Lažno dojavljivao bombe u kafićima, pa tražio novac

0
Radiosarajevo.ba
Uhvaćen banjalučki haker: Lažno dojavljivao bombe u kafićima, pa tražio novac
Foto: MUP RS / Policija RS / Ilustracija

Banjalučki haker Aljoša Borković ponovo je prijavljen tužilaštvu zbog lažnih dojava o bombi i iznude iz banjalučkih kafića.

Naime, kako je saopšteno iz MUP-a, Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka protiv A.B. iz Banja Luke zbog učinjenih krivičnih djela lažno prijavljivanje krivičnog djela i iznuda.

Borkovića terete da je, pozivajući službene telefonske brojeve Policijske uprave Banja Luka, u više navrata prijavio da su u dva ugostiteljska objekta postavljene eksplozivne naprave.

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Premijera mjuzikla 'Pinocchio' oduševila sarajevsku publiku

Pritom je kako dodaju, 31. decembra 2021. sa broja telefona registrovanog u inostranstvu od oštećenog SMS porukom zahtijevao 40.000 KM u kriptovaluti, kako bi prestao sa dojavama o eksplozivnim napravama.

Kako se navodi u saopštenju, krivična djela osumnjičeni je izvršio u periodu od 25. decembra 2021. do 17. januara 2022. godine.

Kako saznaje portal Nezavisne radi se o kafićima "Bizar" i "Kafana".

Borković je inače poznat po krivičnim djelima koji se odnose na kompjuterske prevare i iznude.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije