Uhapšeni turisti iz Slovenije: Divljali po Banjoj Luci i pričinili štetu

Radiosarajevo.ba
Uhapšeni turisti iz Slovenije: Divljali po Banjoj Luci i pričinili štetu
Arhiva/Ilustracija / MUP RS / Ilustracija
Grupa slovenačkih državljana uhapšena je u centru Banja Luke zbog vandalizma i narušavanja reda i mira.

Slovenci Janik G. Gregor B. i Miha P. u blizini sjedišta Policijske uprave Banja Luka, prevrtali kontejnere, polomili žardinjere, a dalje nasilničko ponašanje spriječeno je zahvaljujući brzoj intervenciji policije.

"Sve se odigralo u centru grada, na potezu od Bulevara do Okružnog suda Banja Luka, odnosno sjedišta banjalučke policije. Trojica mladića koji su bili u vidnom alkoholisanom stanju, prvo su uzeli kontejner, dovukli ga na ulicu i prevrnuli, nakon čega je i smeće završilo na ulici. Nakon toga su izvrnuli i nekoliko betonskih žardinjera. Građani su to vidjeli i prijavili policiji koja je došla u rekordnom vremenu", izjavio je izvor iz Policijske uprave Banja Luka, prenosi SrpskaInfo.

Ponašanje Slovenaca šokiralo je građane.

"Čovjek bi očekivao da su ti Slovenci kulturan narod, možda one starije generacije i jesu, ali ova omladina što dođe sa vremena na vrijeme u Banja Luku, pa ponašaju se kao divljaci. Ne znam da li je to zato što su neiživljeni ili u svojoj zemlji ne smiju ni glas povisiti pa se onda oslobode kada dođu kod nas. Svejedno, ovakvo ponašanje se ne smije tolerisati i trebalo bi ih najstrožije kazniti za primjer ostalima koji imaju namjeru raditi iste vandalizme", izjavila je Banjalučanka koja je zamolila da joj ne navodimo ime.

U Policijskoj upravi Banja Luka potvrdili su da im je prijavljeno nasilničko ponašanje grupe slovenačkih državljana koji su boravili u Banjaluci.

"Policija je 8. juna oko jedan čas iza ponoći uhapsila trojicu državljana Slovenije. Nakon hapšenja, procesuirani su zbog počinjenog prekršaja i izrečene su im novčane kazne", naveli su juče iz PU Banja Luka.

U skladu sa važećim Zakonom o narušavanju reda i mira za vandalsko ponašanje mogu se izreći prekršajne novčane kazne do maksimalnih 10.000 maraka. Ukoliko strani državljanin ne uplati odmah kaznu, ona će se zamijeniti zatvorskom po “tarifi” 100 maraka za dan zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije