MUP KS / Uhapšene tri osobe zbog napada na sarajevske policajce

26. 04. 2019. u 11:29:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 14

Dva napada na policajce zabilježena su jučer u Kantonu Sarajevo, a napadnuti policajci pretrpjeli su lakše tjelesne povrede, saopćeno je danas iz MUP-a KS.

Kako navode iz policije, jučer u 15.20 sati policijski službenici Druge PU uhapsili su osobu inicijala F. J. državljanin Libije , zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

On je prilikom intervencije, fizički napao policijske službenike, nanijevši im lakše tjelesne povrede, konstatovane od strane ljekara u KCUS-u. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Iz policije je saopćeno i da su jučer u 17.10 sati policajci Treće PU uhapsili maloljetnog B. A. rođen 2004. godine i maljoljetnog S. A. rođen 2002.godine, obojica iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Malojetnici su prilikom intervencije, fizički napali policijske službenike, nanijevši im lakše tjelesne povrede, konstatovane od strane ljekara u KCUS-u. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Navedene osobe su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju pomenutog krivičnog djela, saopćeno je iz MUP-a KS.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA