Uhapšene dvije osobe koje su bacile bombe na Marijin Dvoru

Radiosarajevo.ba
Uhapšene dvije osobe koje su bacile bombe na Marijin Dvoru
Radiosarajevo.ba / Arhiv
Uhapšene dvije osobe koje su bacile bombe na kafić Fashion koji se nalazi na Marijin Dvoru i na porodičnu kuću u Ulici Braće Kadić.

U ponedjeljak, 20. juna u 03,00 sati ujutro, policija je obaviještena da je  u ulici Braće Kadić, općina Centar Sarajevo, u dvorištu kuće vlasništvo M. M. iz Sarajeva, došlo do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave od strane nepoznatog lica.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je došlo do oštećenja na kući.

Također, navedenog dana u 03,50 sati, u ulici Maršala Tita, općina Centar Sarajevo ispred Ugostiteljskog objekta "Fashion", vlasništvo M. I. iz Sarajeva, došlo je do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave od strane nepoznatog lica.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba dok je došlo do oštećenja na navedenom objektu, kao i razbijanja stakala na objektu SSC-a.

Preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela, istog dana, policijski službenici su u službenim prostorijama I PU saslušali više svjedoka.

Izvršenim pregledom svih dostupnih videosnimaka nadzornih kamera utvrđeno je da je prilikom vršenja pomenutih krivičnih djela korišteno putničko motorno vozio marke "Škoda Fabia", crvene boje.

Radeći na utvrđivanju identiteta osobe koja je koristila pomenuto vozilo u kritično vrijeme, policijski službenici su došli do saznanja da se radi o A. E., rođena 1981.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena.

A. E. uhapšena je danas u 11,30 sati zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opanosti). U toku kriminalističke obrade A. E. je priznala izvršenje pomenutog krivičnog djela i izjavila da je saizvršilac Ž. E., rođen 1989.godine u Prijepolju, nastanjen u Sarajevu.

Ž. E. je također lišen slobode u 13,15 sati zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH.

O ovom slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih lica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije