MUP / Uhapšen muškarac koji je krao radijatore na fakultetu u Sarajevu

14. 04. 2021. u 10:46:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 602

Treća policijska uprava u Sarajevu obaviještena je 12. aprila da je od strane NN lica ili više njih, izvršeno krivično djelo teške krađe u prostorije Mašinskog fakulteta u Sarajevu, ulica Vilsonovo šetalište, općina Novo Sarajevo.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Izvršenim uviđajem je konstatovano da su iz prostorija objekta otuđeni radijatori, razna tehnička oprema i drugi predmeti.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici Sektora kriminalističke policije su, u saradnji sa policijskim službenicima Treće PU  13. aprila 2021.godine u 1:30 sati u ulici Vilsonovo šetalište, općina Novo sarajevo, pronašli i lišili slobode lice A. B., rođen 1992. godine u Sarajevu, nastanjen u Varešu, trenutno boravi na području općine Novo Sarajevo, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa).

Prilikom hapšenja, kod istog je pronađeno i oduzeto šest radijatora, dok je u grmlju, u blizini navedenog fakulteta pronađeno 11 radijatora.

Na osnovu pribavljene Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres kuće i drugih prostorija koje koristi navedeno lice u ulici Hercegovačka, općina Novo Sarajevo.

Tom prilikom su pronađena i oduzeta četiri radijatora, šest laptopa, veći broj uložaka brava sa ključevima, zaštitnih ukrasnih okvira cilindara, šteka, punjača, elektičnih kablova i dr.

Nakon završene kriminalističke obrade, lA. B. je uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)