Uhapšena grupa od osam osoba koja je izvršila 18 teških krađa

Fena
Uhapšena grupa od osam osoba koja je izvršila 18 teških krađa
/ Foto: MUP ZDK
Zenička je policija otkrila grupu od osam osoba koje su, na području grada Zenica, nakon provala u stanove izvršila 18 teških krađa, otuđivši zlatni nakit, novac, televizore, laptope i druge vrijedne predmete.

Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I otkrili su grupu, koju su sačinjavala tri maloljetne lica i pet odraslih osoba, kod kojih je pronađena veća količina predmeta koji potiču iz krivičnih djela.

Svi izvršioci su lišeni slobode i privedeni u službene prostorije, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, tokom koje su policijski službenici utvrdili da su navedene osobe, u vremenskom periodu maj - august, izvršili 18 teških krađa na području gradskih naselja Crkvice, Jalija, Odmut, Blatuša i Pišće.

Protiv osumnjičenih Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti će dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela „Teška krađa“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije