Uhapšena dva dilera u Gradišci: Oduzeti paketići marihuane, vaga

Radiosarajevo.ba
Uhapšena dva dilera u Gradišci: Oduzeti paketići marihuane, vaga
Foto: PU Gradiška / Oduzeta droga

Dva muškarca uhapšena su u petak zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Naime, kako se navodi, policijski službenici Policijske uprave Gradiška, u okviru akcije ,,Plantaža 2019“, a u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Banja Luka, preduzimajući mjere i radnje na suzbijanju proizvodnje i prodaje opojnih droga, uhapsili su 18. oktobra LJ. B. i R. S. obojica iz Gradiške, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, navodi se u saopćenju PU Gradiška.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Gradišci, izvršen je pretres kuća koje koriste osumnjičeni i tom prilikom pronađena je i oduzeta zelena biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, digitalna vaga i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

O navedenim okolnostima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenih.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška su u četvrtak Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka podnijeli izvještaj i protiv S. Ž. iz Gradiške, zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo,,Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, na način da je na području grada Gradiška, neovlašteno prodavao i nudio na prodaju opojnu drogu drugima, te držao opojnu drogu radi prodaje, a koja je pronađena i oduzeta izvršenim pretresom kuće i pratećih objekata koje koristi S. Ž.

Također, Policijski službenici Policijske uprave Gradiška u petak su Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka podnijeli izvještaj i protiv B.M. iz Gradiške, zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo ,,Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, na način da je neovlašteno stavio u promet suhu biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, te je izvršenim pretresom kuće i pratećih objekata koje koristi B. M, pronađena i oduzeta određena količina opojne droge.

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška nastavljaju rad na prevenciji i suzbijanju proizvodnje i prometa opojnih droga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije