Uhapšen vozač koji je udario pješaka na Stupu i pobjegao

Radiosarajevo.ba
Uhapšen vozač koji je udario pješaka na Stupu i pobjegao
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija

U sarajevskom naselju Stup u ranim jutarnjim satima 12. novemra policiji je prijavljena saobraćajna nesreća u kojoj je udaren pješak, a vozač je napustio mjesto nesreće.

Sarajevska policija da je vozač koji je napustio mjesto nesreće lišen slobode 13. novembra na Palama.

Na Stupu udaren pješak, vozač otišao s mjesta nesreće

"Postupajući po zahtjevu Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, od strane policijskih službenika PS za bezbjednost saobraćaja Pale, obaviješteno je Odjeljenje za saobraćajne istrage da su 13. novembra u 17 sati, pronašli i lišili slobode vozača G. V. ", navodi se u izvještaju MUP-a KS.

G. V. je upravljao VW Sharanom registarskih ozanaka K70-J-199, rođen 1985. godine u Dervetni, nastanjen na području općine Pale. 

"Nad G. V. izvršena je kriminalistička obrada, zbog postojanja sumnje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 336. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja) i iz člana 337. (Neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi), a vezi sa članom 332. (Ugrožavanje javnog prometa) KZ F BiH", navodi se u izvještaju.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, te će protiv osumnjičenog biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije