Uhapšen prevarant: Starcu lažno prodao drva, pa mu još ukrao mobitel i cipele

Radiosarajevo.ba
Uhapšen prevarant: Starcu lažno prodao drva, pa mu još ukrao mobitel i cipele
/ Ilustracija
Nevjerovatan slučaj prevare zabilježili su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona u Bugojnu, gdje su nakon desetak dana uspjeli locirati i uhapsiti jednog prevaranta.

Kako stoji u zvaničnom saopćenju MUP-a SBK-a od 2. decembra, ovaj prevarant, osoba inicijala A. Č., uspješno je locirana i uhapšena, a nakon što je u mjestu Vesela na području općine Bugojno, prvenstveno prevario, a zatim i pokrao stariju mušku osobu inicijala A. P.

Prevara i krađa izvršene su 19. novembra tekuće godine, a tada je prevarant stariju osobu "doveo u zabludu u vezi s prodajom ogrjevnog drveta" budući da je drva naplatio, ali ih nikada nije isporučio. Osumnjičeni je boravio u kući oštećenog tokom dogovora o kupoprodaji, te je tu priliku iskoristio da još, povrh svega, starcu ukrade mobitel i cipele.

Osoba inicijala A. Č., koja je izvršila prevaru, rođena je 1990. godine u Bugojnu, gdje i danas stanuje, a protiv nje je podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Travnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije