Uhapšen pljačkaš prodavnica

Radiosarajevo.ba
Uhapšen pljačkaš prodavnica
Arhiv / Ilustracija
U općini Novi Grad Sarajevo, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Mars 97” d.o.o. Sarajevo.

Tom prilikom nepoznato lice je uz prijetnju nožem otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, u ulici Trg međunarodnog prijateljstva, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Treće PU su pronašli i lišili slobode P.V., rođen 1988.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo).

Po odobrenju tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stana koji P.V. koristi u ulici Prvomajska, općina Novi Grad Sarajevo. Tom prilikom pronađeni su i oduzeti predmeti koj se mogu dovesti u vezu sa pomenutim krivičnim djelom, kao i određena suma novca.

Lice lišeno slobode je predato u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti istog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije