Uhapšen osumnjičeni za trostruko ranjavanje na Čengić Vili

Radiosarajevo.ba
Uhapšen osumnjičeni za trostruko ranjavanje na Čengić Vili

Sarajevska policija uhapsila je Seluedina Durakovića, osumnjičenog da je sinoć u sarajevskom naselju Čengić Vila učestvovao u ranjavu tri osobe, saznaje Radiosarajevo.ba.

Naime, drama se dogodila sinoć pola sata prije ponoći u kafani "Mladost" koja se nalazi u ulici Džemala Bijedića na broju 33, a kada je jedan muškarac izašao iz vozila i iz automatske puške počeo pucati uokolo. 

U pucnjavi su teško povrijeđene tri osobe, i to Aldin Malagić (25), Alija Zagorica (30)  i Šefika Bašalija (48). Oni su sinoć hitno prebačeni na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje su zbrinute njihove povrede.

Malagić je zadobio prostrijelne rane grudnog koša i desne potkoljenice. Zagorica je ranjen je u desnu slabinu, oba skočna zgloba i desnu natkoljenicu, dok je Bašalija zadobila ustrijelnu ranu kroz desnu natkoljenicu

"Svi su upućeni na Kliniku za ortopediju i traumatologiju", pojasnila je za Radiosarajevo.ba Biljana Jandrić, portparolka Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, dodavši da su pacijenti stabilni i da nisu životno ugroženi.

Navodno, sve se odigralo veoma brzo. Osumnjičeni se s vozilom zaustavio na parkingu ispred kafane te izašao vani i iz automatske puške izrešetao kafanu polomivši izloge. Potom je pobjegao autom u pravcu Buča Potoka.

Policija je u kafani  pronašla  više od 20 puščanih zrna, a na parkingu je pronađen veliki broj čahura.

U kafani je pričinjena veća materijalna šteta, a hici su izbušili i radijatore iz kojih je iscurjela voda.

Policajci su u susjednom frizerskom salonu pregledali snimke videonadzora i utvrdili da su kamere samo djelimično zabilježile incident.  

Policija intenzivno radi na rasvjetljavanju cijeloga slučaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije