Uhapšen osumnjičeni za silovanje jedanaestogodišnje djevojčice

Radiosarajevo.ba
Uhapšen osumnjičeni za silovanje jedanaestogodišnje djevojčice

Zenička policija je danas poslije 11 sati uhapsila osobu inicijala B.T, rođen 1996. godine, iz Zenice, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo silovanje jedanaestogodišnje djevojčice, potvrdila je za
portal Radiosarajevo.ba glasnogovornica MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić.

Silovanje je izvršeno u srijedu uvečer oko 17:30 sati, u liftu zgrade u zeničkoj ulici Londža, kada se djevojčica vraćala kući. 

Podsjećamo, sinoć je policija uhapsila dvije osobe koje se dovode u vezu s jučerašnjim silovanjem.

Nakon stravičnog događaja djevojčica je s teškim povredama prebačena na Odjel urgentne medicine Kantonalne bolnice Zenica, gdje je operirana zbog povreda u predjelu genitalija. Djevojčica je smještena na odjel Dječije hirurgije i njeno zdravstveno stanje je stabilno. Uviđajne radnje su obavili pripadnici MUP-a ZDK-a uz koordinaciju dežurnog kantonalnog tužioca. Odmah nakon saznanja o silovanju zenička policija je poduzela opsežne istražne radnje i danas je locirala osobu za koje se osnovano sumnja da je izvršila ovo krivično djelu. Radi se o osobi koja je dosad više puta prijavljivana za izvršenja krivičnih djela "bludne radnje", javlja Fena.

Nakon završetka kriminalsitičke obrade uhapšeni B.T. bit će uz policijski izvještaj predan na daljnji postupak Kantonalnom tužilaštvu ZDK-a.

Istraga o ovom slučaju je u toku. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije