Uhapšen osumnjičeni za požar na banjalučkoj tvrđavi Kastel

Radiosarajevo.ba
Uhapšen osumnjičeni za požar na banjalučkoj tvrđavi Kastel

Muškarac iz Kotor Varoši uhapšen je zbog sumnje da je 24. decembra 2013. godine, u ratnim jutarnjim satima, izazvao požar na banjalučkoj tvrđavi Kastel, a u kojem je izgorjela stara ulazna kula.

Slobode je lišen N.K, koji se sumnjiči da je "prilikom paljenja vatre nepromišljenim i nesmotrenim postupanjem“ izazvao požar koji je zahvatio drvenu kostrukciju objekta, koja je u potpunosti izgorila, javlja Fena.

Nakon završene kriminalističke obrade ova osoba je puštena na slobodu, a po kompletiranju predmeta protiv njega će biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivično djelo paljevine, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Požar je 24. decembra na kuli Kastela ugašen oko sedam sati, a na gašenju je bilo angažirano deset vatrogasaca i četiri vozila. 

Tvrđava Kastel je najstariji istorijski spomenik u Banjoj Luci, a rekonstrukcija jednog njegovog dijela počela je prošle godine, sredstvima Evropske unije.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije