Uhapšen mladić zbog lažne dojave o bombi u sarajevskoj školi

Radiosarajevo.ba
Uhapšen mladić zbog lažne dojave o bombi u sarajevskoj školi

Jedna osoba uhapšena je zbog lažne dojave u postavljenoj eksplozivnoj napravi jučer u podrumu Univerziteta Burch u Sarajevu, saopćeno je danas iz Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo.

Evakuirana škola u Sarajevu 

Zaposlenici Univerziteta Burch obavijestili su Četvrtu policijsku upravu da je na službeni telefon navedenog univerziteta primljen poziv nepoznatog muškog lica, koje je saopćilo da je u podrumu Univerziteta Burch, ulica Francuske revolucije, općina Ilidža, postavljena eksplozivna naprava.

O ovome je, kako je saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo. Izvršenim KDZ pregledom utvrđeno je da se radi o lažnoj dojavi. Radeći na rasvjetljavanju pomenutog krivičnog djela, jutros u 1 sat, policijski službenici IV PU su pronašli i lišili slobode M.A., rođen 1989.godine u Zvorniku, nastanjen u Tuzli, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 183. KZFBiH (Ugrožavanje sigurnosti).

Prilikom pretresa kod M.A. je pronađen i oduzet mobilni telefon koji je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenog događaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije