Uhapšen mladić koji je pokušao silovati djevojku

Radiosarajevo.ba
Uhapšen mladić koji je pokušao silovati djevojku
Radio Slobodna Evropa / Policija RS / Ilustracija

Dvadesetdvogodišnji mladić iz Prnjavora uhapšen je zbog sumnje da je proteklog vikenda u tom gradu pokušao silovati dvije godine mlađu djevojku, saznaje Srpskainfo.
Ovaj slučaj, koji je uznemirio Prnjavorčane, desio se 28. oktobra oko 2.20 na jednom od lokalnih puteva u ovom gradu. Nakon što je slučaj otkriven mladić je odmah uhapšen, ali je poslije kriminalistčke obrade pušten da se brani sa slobode.

U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su nam da im je prijavljen ovaj slučaj i da je u toku istragu. U prijavi je navedeno šta se sve dešavalo te kobne noći.

Sve se desilo u noći između subote i nedjelje kada je ova djevojka poslije noćnog izlaska krenula kući.

"Osumnjičeni mladić ponudio se da je odveze kući i ona je pristala. Poslije određenog dijela puta on se zaustavio i skrenuo na lokalni put. Djevojka se navodno odmah pobunila, ali on nije obraćao pažnju na to", ispričao je izvor blizak istrazi.

Napastvovanje

Nakon što su skrenuli na lokalni put, on se ubrzo zaustavio i počeo je ubjeđivati da imaju seksualni odnos.

"Djevojka je to odbijala i nije željela pristati, a on je sve više i više navaljivao na nju. Počeo joj je trgati i odjeću, ali djevojka se na sve načine branila. Manijak je zatim u jednom trenuku zakoračio na mjesto suvozača gdje je ona sjedila i u tom trenutku postao je još više nasilan – pojasnio je naš sagovornik.

Prema njegovim riječima, mladić je tada pokušavao da joj na silu skine odjeću, ali ona se branila i nije mu dozvoljavala. Tokom tog naguravanja sa njim, nesretna djevojka ga je uspjela i ogrebati po licu.

"Poslije nekog vremena shvatio je da je ne može savladati i on je odustao od svojih pokušaja da imaju seksualni odnos, odnosno da je siluje. On ju je poslije toga odvezao do njene kuće", navedeno je u prijavi.

Prijava

Nakon što je došla kući djevojka je ispričala ocu šta joj se desilo na putu do kuće i odlučili su da to se prijave policiji.

"Njen otac je pozvao policiju i ispričao šta se desilo njegovoj kćerki na putu do kuće. Osim toga, oni su otišli i u bolnicu u Prnjavoru, gdje su kod djevojke konstatovane lakše tjelesne povrede. Ona je imala nekoliko ogrebotina po rukama i ispod pazuha", kaže izvor blizak istrazi.

Nakon toga, policija je pronašla ovog mladića i uhapsila ga. Kod njega su takođe nađene povrede koje su nastale u borbi sa ovom 20-ogodišnjom djevojkom.

"Takođe, utvrđeno je da je ovaj mladić tokom pokušaja silovanja bio pod uticajem alkohola", kaže naš izvor.

On je dodao da ima još dosta da se uradi u ovom predmetu, oko saslušanja djevojke i potvrde njene priče, te utvrditi i druge dokaze koji bi mogli pomoći u daljoj istrazi.

Slijedi izvještaj tužilaštvu

Porptarol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović rekla je da se u koordinaciji i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka preduzimaju sve potrebne mjere u cilji utvrđivanja svih okonosti ove prijave.

"S tim u vezi, kao osumnjičeni je ispitan 22-ogodišnjak, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta u redovnoj proceduri biće dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu", istakla je Markanovićeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije