Uhapšen maloljetni vozač BMW-a iz Sarajeva: Automobilom pokosio pješakinje

5
Radiosarajevo.ba
Uhapšen maloljetni vozač BMW-a iz Sarajeva: Automobilom pokosio pješakinje
Foto: Čitalac / Saobraćajna nesreća u Sarajevu

Sarajevski policajci uhapsili su sinoć, 28. jula, u 23.30 sati, maloljetnog H. L. A. iz Sarajeva, nakon što je istog dana u 18.50 sati u ulici Porodice Ribar u Novom Sarajevu BMW-om pokosio pješakinje K. S. i H. S.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, maloljetnik se sumnjiči da je počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, a u vezi sa ugrožavanjem javnog saobraćaja.

U saopćenju se navodi da je došlo do skretanja u desnu stranu van kolovoza vozila BMW 520, kojim je upravljao H. L. A., nakon čega je došlo do udara na trotoaru u pješakinje K. S. i H. S., obje iz Sarajeva.

Udes na Stupu: Učestvovala tri automobila

Udes na Stupu: Učestvovala tri automobila

Tom prilikom frakturu lijeve pete zadobila je K. S. Povrede su joj konstatovane na Klinici za urgentnu medicinu (KUM) Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), nakon čega je upućena na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, gdje je zadržana na daljem liječenju.

S druge strane, lake povrede zadobila je H. S. Povrede su joj konstatovane također na KUM KCUS, gdje je na odjeljenju za opservaciju zadržana na daljem posmatranju.

Maloljetnik je nakon hapšenja predat u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a KS.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, sa uviđaj su obavili pripadnici MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije