Uhapšen lopov u Stanarima: Iz firme ukrao metalne profile

0
Radiosarajevo.ba
Uhapšen lopov u Stanarima: Iz firme ukrao metalne profile
Foto: MUP RS / Policija, MUP RS / Ilustracija

Pripadnici Policijske stanice Stanari 4. aprila oko 22.45 sati uhapsili su Z. J. iz Stanara, zbog sumnje da je počinio krivično djelo krađa.

Policijskoj stanici Stanari istog dana oko 19.20 sati obratio se zaposlenik jednog privrednog društva iz Stanara, koji je prijavio da nepoznata osoba iznosi metalne profile iz kruga privrednog društva.

Operativnim radom na terenu policajci su identifikovali i uhapsili Z. J. iz Stanara, koji se sumnjiči da je počinio navedeno krivično djelo.

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Policajci su pronašli ukradene predmete koji su bili odbačeni u blizini privrednog društva.

Policajci su, na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj, izvršili pretres kuće, pomoćnih objekata i pokretnih stvari koje koristi Z. J. iz Stanara, u cilju pronalaska tragova i predmeta koji se dovode u vezu sa krađom. Prilikom pretresa pronađeni su odjevni predmeti, metalne pocinčane cijevi, kao i potvrde o prodaji sekundarnih sirovina.

Ovaj lopov se sumnjiči da je i tokom mjeseca septembra 2021. godine počinio krađu na štetu istog privrednog društva.

"Po kompletiranju i dokumentovanju predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Doboj će protiv osumnjičenog biti dostavljen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima krađa", saopćenom je na zvaničnoj web-stranici Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije