Uhapšen jučer u Hrvatskoj: Policajac iz BiH prevozio više od kilogram kokaina

Srna
Uhapšen jučer u Hrvatskoj: Policajac iz BiH prevozio više od kilogram kokaina
FOTO: Arhiv / Ilustracija

Suspendovan je policijski službenik u Brčko distriktu čiji su inicijali Z.A, izjavio je portparol brčanske policije Halid Emkić.

Emkić je novinarima rekao da je tu odluku juče donio šef policije distrikta, te da će više informacija o ovom slučaju biti poznato nakon sprovedenih istražnih radnji.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o četrdesettrogodišnjem muškarcu iz Brčkog koga je juče uhapsila zadarska policija, jer je u automobilu kojim je upravljao pronašla više od kilogram kokaina, vrijednosti više od 260.000 KM.

U utorak oko 12 sati, na autocesti A1 u smjeru Splita, kod odmorišta Marune, u prometnom prekršaju uočen je Sudi A-3 bh. nacionalnih oznaka, u vlasništvu 37-godišnjeg državljanina BiH. Nakon zaustavljanja, utvrđeno je da Audijem upravlja 43-godišnjak iz Brčkog, koji, uz bh, ima i hrvatsko državljanstvo. Zbog sumnje da bi se u vozilu mogli nalaziti krijumčareni predmeti, automobil je prevezen u krug PU zadarske, gdje je po nalogu suca istrage Županijskog suda u Zadru obavljena pretraga u kojoj su pronađeni i oduzeti paket s ukupno 1140 grama kokaina vrlo visoke čistoće, uređaji za zaštićenu komunikaciju te manja svota novca.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 43-godišnjak jedan od članova već detektirane istočno-balkanske skupine umiješane u poslove s drogom. Također su povezani s kriminalnim miljeom na hrvatskom području, a kokain je bio namijenjen preprodaji na južnodalmatinskom području.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije