Potvrđeno: U Sarajevu uhapšen bjegunac Denis Džuvo

Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: U Sarajevu uhapšen bjegunac Denis Džuvo
Foto: Arhiv / Policija

Denis Džuvo iz Sarajeva koji je prije nekoliko dana pobjegao iz zatvora u Ustikolini uhapšen je danas u glavnom gradu BiH. 

On je uhapšen na području općine Centar. 

"Njega su uhapsili pripadnici MUP-a KS. Čestitam svim pripadnicima policije", rekao je za Radiosarajevo.ba Mirza Hadžiabdić iz Odjela za odnose s javnošću iz MUP-a KS.

Prilikom hapšenja nije pružao otpor. 

Podsjetimo, Džuvo je u noći 10. jula, negdje oko 20 sati, ostvario kontakt sa svojom nevjenčanom suprugom. Prilikom ovog razgovora navodno je došlo do konflikta. To je bio jedan od razloga za bijeg, a  s njim je bio i Aboucha Joussef.

Džuvo  i Joussef - undefined

Foto: Agencije: Džuvo  i Joussef

Navodno je jedan osuđenik u Ustikolini inscenirao je gušenje tako da su svi zatvorenici, službenici i čuvari prišli njemu kako bi mu ukazali pomoć. 

Denis Džuvo je izdržavao zatvorsku kaznu u Ustikolini zbog krivičnih djela nanošenja lake tjelesne povrede, oštećenja tuđe stvari, nasilničkog ponašanja i razbojništva. Riječ je o višestrukom povratniku krivičnim djelima koji je bio radno angažovan u zatvoru poluotvorenog tipa u Ustikolini. 

Prilikom razbojništva u prodavnici obuće u sarajevskom naselju Alipašino Polje 2005. godine, tada 16-godišnji Džuvo je zaključao radnju i naredio radnicima da odu u skladište. Jednu radnicu je čak natjerao da se skine i dirao je po tijelu.

Tri godine poslije ovog razbojništva Džuvo je uletio u baščaršijsku zlataru te prijeteći nožem od radnice tražio novac i zlato. Počinio je još nekoliko sličnih djela.

Nekoliko godina poslije uhapšen je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije