Učenik napadnut bejzbol palicom ispred škole u Banjoj Luci: UKC RS se oglasio o stanju dječaka

0
Radiosarajevo.ba
Učenik napadnut bejzbol palicom ispred škole u Banjoj Luci: UKC RS se oglasio o stanju dječaka
Foto: RTRS / MUP RS / Ilustracija

Učenik devetog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Boriku napadnut je u srijedu, 22. maja, od strane trojice napadača koji su nosili bejzbol palice i fantomke na glavama.

Prema riječima direktorice škole Tatjane Vilendečić, učenik ima blaži potres mozga i trenutno je zadržan na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC), ali nije u životnoj opasnosti.

"Zadobio je blagu kontuziju mozga, te će uz terapijske preporuke ljekara biti u toku dana otpušten iz UKC Rs", dodali su iz UKC Rs u izjavi za portal Nezavisne novine.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović čestitao Kurban-bajram

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović čestitao Kurban-bajram

Direktorica je istakla da se nalazi na ekskurziji sa učenicima osmog razreda od ponedjeljka, ali je u stalnom kontaktu sa razrednicom napadnutog učenika, kojoj je informacije prenio otac dječaka. Navodi da je mogući uzrok napada sukob navijačkih grupa i neka vrsta revanšizma.

"Najvažnije je sada da je on stabilan, a dalje ćemo istražiti šta se desilo", izjavila je Vilendečić.

Napad se dogodio u vrijeme velikog odmora, u blizini škole između supermarketa i autobuske stanice, a napad su zaustavili zamjenik direktora škole i jedan od roditelja čije dijete pohađa istu školu.

Prema nezvaničnim informacijama, napadači su pripadnici navijačke grupe Lešinari, a i sam napadnuti učenik je navijač. Direktorica ističe da je situacija daleko od sportskih nadmetanja i naziva je neprimjerenom za okruženje škole.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije