Učenik medicinske škole smješten na Psihijatriju

Radiosarajevo.ba
Učenik medicinske škole smješten na Psihijatriju

Učenik Srednje medicinske škole u Sarajevu koji je danas u toku nastave u svojoj školi napravio incident te napao profesoricu i druge učenike u školi, smješten je na Odjeljenje dječije psihijatrije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. 

Ovo je za Radiosarajevo.ba potvrđeno u Hitnoj medicinskoj pomoći ali i u sarajevskoj policiji.  

Šta se tačno dogodilo danas u ovoj školi nije bilo moguće pouzdano doznati no o cijelom slučaju se  oglasila i sama škola odnosno direktorica škole Jasminka Kulić. Kako stoji u saopćenju školem učenik je bez ikakvog razloga,  u  toku nastavnog procesa  izašao s časa i u prostorijama Škole  nasrnuo  na  druge učenike. 

"U pokušaju smirivanja, on je  nastavio s agresivnim ponašanjem i pri tom u zbornici Škole  načinio znatnu materijalnu štetu. Srećom  učenik se   nije povrijedio niti je bilo ikakvih  fizičkih kontakata s osobljem  Škole," saopćila je Kulić.  

O incidentu  su opoznati roditelji učenika i  PU Centar.

U saopćenju se dodatno pojašnjava da je na osnovu  medicinske  dokumentacije i  izjava roditelja utvrđeno je da je  učenik  ranije bolnički liječen i osoblje Škole  je od samog početka, u toku rada,  postupalo  u skladu s  preporukama  stručnih lica i roditelja učenika.

S druge strane, nezvanično se moglo čuti da je ovakva reakcija učenika uslijedila nakon što je učenik dobio četvorku te je zbog toga nasrnuo na jednu profesoricu koja je u drugom stanju, a potom i demolirao zbornicu. 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije