Ubistvo u Srpcu: Svekar ubio snahu nakon svađe

S. H.
Ubistvo u Srpcu: Svekar ubio snahu nakon svađe
Radiosarajevo.ba / Ilustracija

U općini Srbac u nedjelju navečer se dogodilo ubistvo, potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Policijske uprave Gradiška Vesna Divljanović.

Neđeljko Popadić (1952) iz mjesta Sitneši, u općini Srbac sinoć je iz pištolja ubio snahu Ilijanu Popadić (1978). 

Kako je navela Divljanović, pripadnici PU Gradiška su obavili uviđaj a slučaj je preuzelo  Okružno tužilaštvo Banja Luka.

Ubistvo se dogodilo u porodičnoj kući u mjestu Sitneši, oko 19.55 sati, potvrđeno je iz Okružnog javnog ubistva Banja Luka.

Uviđaj na licu mjesta obavio je dežurni okružni javni tužilac, Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Aleksandar Simonović, zajedno s policijskim službenicima Policijske uprave Gradiška.

Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na rasvjetljavanju  okolnosti počinjenog krivičnog djela.

S mjesta događaja su izuzeti tragovi koji će se koristiti za potrebe vještačenja, a naložena je i obdukcija tijela smrtno nastradale, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS.

Osumnjičeni za ubistvo je lišen slobode, a nakon obavljene kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, bit će sproveden radi ispitivanja u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužilac će donijeti odluku o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Istraga u vezi s počinjenim krivičnim djelom ubistvo je u toku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije