U udesu kod Ljubuškog poginuo 40-godišnjak iz Olova

Radiosarajevo.ba
U udesu kod Ljubuškog poginuo 40-godišnjak iz Olova

Jedna je osoba smrtno stradala dok su dvije ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se danas u 14.50 sati dogodila u mjestu Cerno na regionalnoj cesti Čitluk – Ljubuški. 

"Smrtno je stradao četrdesetogodišnji N.K. iz Olova koji je upravljao vozilom marke Audi", doznaje se u MUP-u Zapadnohercegovačke županije

U nesreći je sudjelovalo i vozilo marke Mercedes kojim je upravljao M. M. (25) iz Gornjih Radišića, općina Ljubuški.

Prema rezultatima uviđaja koji su izvršili dežurni kantonalni tužitelj i službenici PU Ljubuški, do nesreće je došlo kada je vozač Audija iz zasad neutvrđenih razloga izgubio kontrolu nad vozilom nakon čega je njegovo vozilo, koje se kretalo iz smjera Ljubuškog, prešlo u lijevi kolnički trak te se sudarilo s vozilom marke Mercedes koje se kretalo iz smjera Čitluka. 

"U nesreći je vozač Audija zadobio teške i po život opasne ozljede zbog kojih je ubrzo podlegao, a vozač Mercedesa M. M. (25), kao i suvozačica u Mercedesu M. Š. (23) iz Radišića, zadobili su tjelesne ozljede zasad neutvrđenog stepena te su vozilom Hitne pomoći Doma zdravlja Ljubuški prevezeni u SKB Mostar", saopćeno je iz kantonalnog MUP-a.

Kantonalni tužitelj izdao je nalog da se izvrši obdukcija tijela smrtno stradalog N. K. (40) iz Olova. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije