U toku velika akcija protiv dilera: Pretresi na deset lokacija, uhapšeno šest osoba

Radiosarajevo.ba
U toku velika akcija protiv dilera: Pretresi na deset lokacija, uhapšeno šest osoba
MUP TK / Ilustracija
Na području Tuzlanskog kantona u toku je velika akcija policijskih službenika Ministarstva za unutrašnje poslove Tuzlanskog kantona, koji su do sada izvršili pretrese na deset lokacija.
Tačnije, pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Sektora kriminalističke policije su, prema naredbama Općinskog suda u Tuzli, danas započeli akciju u kojoj su pretresi deset lokacija na području Tuzle i jednu lokaciju na području općine Bijeljina. Tom prilikom pronađeni su predmeti koji potječu iz krivičnog djela - neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, te mobilni telefoni, SIM kartice i dr.

U akciji je uhapšeno šest osoba, i to: P.A. (1986), S.M. (1985), P.M. (1988), M.A. (1975), E.S. (1991) i Đ.I. (1989), a tri osobe su tokom ove akcije pozvane u svojstvu svjedoka, navodi se u saopćenju MUP-a TK-a.

U toku je rad na dokumentiranju krivičnih djela i kriminalistička obrada uhapšenih, nakon čega će oni uz izvještaj o akciji biti predati Kantonalnom tužilaštvu TK-a.

Riječ je, navode iz MUP-a TK-a, o nastavku aktivnosti policije na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga na području ovog kantona, a u sklopu cjelokupne akcije, koja traje već duži vremenski period, pronađena je i oduzeta određena količina opojnih droga kokain, speed i marihuana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije