U Srebreniku Dan žalost zbog pogibije dvojice mladića

Radiosarajevo.ba
U Srebreniku Dan žalost zbog pogibije dvojice mladića
Screenshot/Facebook / Edin Fazlić i Admir Buljubašić

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović proglasio je četvrtak, 28. maj, Danom žalosti zbog tragedije u kojoj su život izgubili Edin Fazlić (36) iz Šahmera i Admir Buljubašić (36) iz Kiseljaka kod Srebrenika.

“Duboko potresen viješću o teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Duboki potok, a čiji je ishod nažalost dva prerano ugašena mlada života, želim da u svoje lično ime, te kao Gradonačelnik i predstavnik Gradske uprave izrazim iskreno žaljenje i uputim saučešće i podršku u ovom teškom trenutku porodicama Fazlić i Buljubašić, te rodbini, komšijama, prijateljima, poznanicima te radnim kolegama tragično nastradalih", napisao je gradonačelnik Srebrenika.

Obojici stradalih mladića danas će biti klanjane dženaze i obavljen ukop. Na mezarju Markuše – Kiseljak dženaza Buljubašić Admira u 13:30 sati i mezarju Šahmeri dženaza Fazlić Edina u 16:00 sati, prenosi tuzlanski.ba

"Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave, javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač grad Srebrenik. Na Dan žalosti neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima, a pravne osobe koje obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost su pozvane da programe prilagode obilježavanju Dana žalosti, te da se ne emitira muzika u ugostiteljskim objektima. Ovom Odlukom obavezuju se također svi elektronski mediji na području grada Srebrenika da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti”, saopćio je Nihad Omerović.

Podsjećamo, nesreća se desila oko 17.35 u Dubokom Potoku, kada se Škoda Oktavia, u kojoj su se nalazili, direktno sudarila s kamionom. Fazlić je u trenutku nesreće bio za volanom, dok mu je Buljubašić bio saputnik, a obojica su poginuli na licu mjesta kada se njihovo vozilo sudarilo s kamionom MAN, za čijim volanom je bio S.M. (48) iz Gradačca.

Smrt dvojice muškaraca na licu mjesta konstatovao je dežurni ljekar iz Doma zdravlja Srebrenik.

Fazlić i Buljubašić su, prema nezvaničnim informacijama, radili u jednoj srebreničkoj firmi plastične stolarije pa se pretpostavlja da su se kobnog dana vraćali s posla. Prema nezvaničnim informacijama, prilikom preticanja jednog vozila škoda je zakačila bankinu, odbila se pa dijelom prešla u suprotnu traku, kada ju je udario kamion.

On je udario u lijevu stranu auta, koji je od siline udara presavijen pa je lijeva strana potpuno uništena, zbog čega su tijela nastradalih jedva izvučena iz smrskanog vozila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije