U Savi pronađeno tijelo muškarca za kojim se tragalo

0
Radiosarajevo.ba
U Savi pronađeno tijelo muškarca za kojim se tragalo
FUCZ / Ronioci FUCZ pronašli tijelo

Ronioci Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) na lokaciji Kopaonice Orašje pronašli su beživotno tijelo muškarca čiji je nestanak prijavljen jučer u 11 sati.

Za Radiosarajevo.ba portparol FUCZ Majda Kovač potvrdila je ovu informaciju. 

Muškarac se od porodične kuće uputio na pecanje na rijeci Savi, nakon što se nije vratio kući porodica je prijavila nestanak.

"Pripadnici FUCZ-a izašli su na teren nakon zahtjeva Kantonalne uprave civilne zaštite Posavskog kantona koji je upućen jučer u kojem je tražena specijalizirana jedinica za spašavanje pod vodom u cilju pronalaska nestale muške osobe, 1950. godište", kazala je Kovač.

Devet ronilaca uz jedan čamac u izuzetno teškim uslovima uslijed jake struje i slabe vidljivosti, odoba nađena sedam do deset metara od obale na dubini od pet metara, odnosno mjesta pronalaska odjeće nestalog, pronašli su i beživotno tijelo 71-godišnjeg muškarca.

U potrazi su asistirali i pripadnici kantonalne policije i tužilaštva, a naložena je i obdukcija utopljenika u Kantonalnoj bolnici u Orašju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije