U Sarajevu za sedam dana zapaljeno sedam vozila

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu za sedam dana zapaljeno sedam vozila
/ Foto: Vatrogasci/Ilustracija
U srijedu 30. maja u sarajevskoj općini Centar, u ulici Slatina, zapaljen je automobil marke Škoda-Rapid koje koristi Ć.K. iz Sarajeva.

"Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak", saopćeno je iz MUP-a KS-a.

Izvršenim uviđajem je konstatovano da je do požara došlo upotrebom otvorenog plamena od strane NN lica.

Također, u ponedjeljak 28. maja u 01,30 sati, obaviještena je VII PU da je u ulici Skendera Kulenovića, općina Vogošća, došlo do požara na putničkim vozilima marki “Rekson” i “VW Passat”.

Izlaskom na lice mjesta, u neposrednoj blizini događaja, policijski službenici su pronašli i lišili slobode B.E., rođen 1976.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti).

Podsjećamo, na području glavnog grada BiH protekle sedmice zapaljeno je sedam vozila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije