U Sarajevu uhapšeni Š.H. i T.N. zbog preprodaje droge

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu uhapšeni Š.H. i T.N. zbog preprodaje droge

Službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Uprave policije MUP-a KS-a jučer su uhapsili Š.H., rođenog 1984. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, javlja Fena.

Izvršenim pretresom kuće koju isti koristi u ulici Huseina Đoze, opština Ilidža, kao i pretresom njegovog vozila, pronađeno je i oduzeto oko 1.150 grama marihuane, koja je bila pripremljena za uličnu preprodaju, jedna drobilica, jedna digitalna vaga i 21 metak cal. 10 mm.

Prilikom zaustavljanja navedenog vozila u ulici Francuske revolucije, općina llidža, Š.H. je vožnjom unazad, oštetio službeno vozilo MUP-a Kantona Sarajevo, te se udaljio s lica mjesta, te ga je u naselju Lužani zaustavila policija.

Policija je sinoć pretresla i kuću koju koristi T.N. u opštini Vogošća, gdje je pronašla i oduzela oko 60 grama marihuane, oko 70 grama droge speed, digitalnu vagu, 13 metaka cal. 7,65 mm i mobilni telefon.

Zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela - nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga slobode je lišen T.N., rođen 1985. godine u Sarajevu.

Nakon završene kriminalističke obrade, danas će Š.H. i T.N. uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predati na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, saopšteno je iz MUP-a KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije