U Sarajevu uhapšena dva mladića zbog nedozvoljenog držanja oružja

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu uhapšena dva mladića zbog nedozvoljenog držanja oružja
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / MUP KS

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) su saopćili da jučer, 4. juna na području Kantona Sarajevo uhapšene su dvije osobe zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja. 

"Dana 04.06.2024. godine u 16:25 sati policijski službenici Jedinice interventne policije lišili su slobode N.Š. (1994) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, a kod kojeg je pronađeno i oduzeto oružje – jedan pištolj i 84 komada municije", navodi se u izvještaju MUP-a KS.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a osumnjičeni predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Svaka čast: Direktor zatvora u Zenici oduševio sve nakon smrtnog slučaja oca jednog od osuđenika

Svaka čast: Direktor zatvora u Zenici oduševio sve nakon smrtnog slučaja oca jednog od osuđenika

Također, jučer je samo pet minuta kasnije policijski službenici PU Novi Grad lišili su slobode Dž.P. (1997) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nedozvoljeno držanje ili nošenje vatrenog oružja, a kod kojeg je pronađeno i oduzeto oružje – jedan pištolj i šest komada municije. O ovome je takođet obaviješten dežurni tužilac KTKS, a osumnjičeni predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije