U Sarajevu uhapšen dvojac koji je od sportiste oduzeo sat od 120.000 eura

4
A. S.
U Sarajevu uhapšen dvojac koji je od sportiste oduzeo sat od 120.000 eura
Foto: SIPA / Ilustracija (Na slici nije događaj iz teksta)

Policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo izveli su 26. oktobra brzu operativnu taktičku akciju pod nazivom „Korner“ na području Sarajeva.

Tom prilikom uhapšene su dvije osobe inicijala V.B. (1998.) i M.B. (1980.). Osobe  se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela „Iznuda“.

Osobe lišene slobode sumnjiče se da su u određenom vremenskom periodu od sportiste poznatog sarajevskog kluba oduzeli skupocijeni sat u vrijednosti od 120.000 eura, te na isti način pokušali oduzeti pomenutno putničko motorno vozilo u čemu su spriječeni.

Dodik prijetio Vukanoviću: "Kad ne budem predsjednik naći ću te da se obračunam s tobom"

Dodik prijetio Vukanoviću: "Kad ne budem predsjednik naći ću te da se obračunam s tobom"

Osumnjičene osobe su od ranije poznata pravosudnim organima.

"Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretres stvari koja pomenute osobe koriste, te su tom prilikom pronađeni predmeti koji potiču iz krivičnog djela, skupocijeni sat, kao i dokumentacija za putničko motorno vozilo marke Porsche Panamera, koje je predmet ovog krivičnog djela.

Uhapšene osobe će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Akcija Federalne uprave policije je izvršena uspješno u veoma kratkom vremenskog periodu", navodi se u saopćenju FUP-a.

Prema saznanjima portala Radiosarajevo.ba riječ je o vrhunskom sportisti iz poznatog sarajevskog kluba inicijala R. K. (ime i prezime poznati redakciji, op. a.).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije