U Sarajevu privedene ubice Saliha Babaluka?

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu privedene ubice Saliha Babaluka?

Sarajevska policija uhapsila je dvije osobe koje se dovode u vezu s razbojništvom sa smrtnom posljedicom koje se prije nekoliko dana dogodilo u Kiseljaku, kada je preminuo Salih Babaluk. Naime, radi se o 35-godišnjem H. M. iz Fojnice i 36-godišnjem H. A. iz Kiseljaka.  

Osumnjičeni su, kako nam je potvrđeno u MUP-u KS-a, predati u nadležnost Ministarstvu unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK). 

"Uhapšeni se dovode u vezu s razbojništvom sa smrtnom posljedicom, ali još uvijek ne možemo potvrditi da su oni ti koji su Babaluku nanijeli smrtonosne povrede, s obzirom na to da je u toku njihovo saslušanje", pojasnio je Rusmir Prohan, portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona za Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo, tragedija se dogodila 17. marta u Gomionici kod Kiseljaka, kada je uslijed teških povreda preminuo 77-godišnji Salih Babaluk.

Razbojnici su vezali njega i njegovu suprugu Hajriju te od njih tražili novac. Kako je ispričao sin bračnog para Babaluk koji je našao vezane roditelje, razbojnici su njegovog oca udarali, a potom najvjerovatnije zalijevali vodom kako bi im odao na kojem mjestu u kući drže novac. Starac je od zadobivenih povreda u predjelu glave ubrzo preminuo još dok je bio svezan na stolici. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije