U Sarajevu nastavljena akcija "Zadruga": Dvije osobe uhapšene, više njih privedeno

E. H.
U Sarajevu nastavljena akcija "Zadruga": Dvije osobe uhapšene, više njih privedeno
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Arhiv / Ilustracija ( Na slici nije prikazan događaj iz teksta)
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo ponovo su nastavili provođenje akcije kodnog naziva "Zadruga", u kojoj je ovog puta privedeno više osoba s područja Kantona Sarajevo.

Prema informacijama koje je za Radiosarajevo.ba potvrdila glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić, tokom ove akcije više osoba je privedeno, a dvije od njih su uhapšene.

Nezvanično saznajemo da je ponovo uhapšen direktor jedne sarajevske kompanije inicijala M. H., a akcija je nastavljena jučer ujutro prema naredbi Tužilaštva KS-a. 

Podsjećamo, do sada su u akciji "Zadruga" uhapšene desetine direktora kantonalnih kompanija, zbog sumnje na organizirani kriminal i pranje novca. U pritvoru je do sada sedam osoba, a pod mjerama zabrane njih 15.

U okviru ove akcije ranije je priveden i ispitan u svojstvu osumnjičenog i Mirsad Berberović, zet Bakira Izetbegovića i vlasnik firme "Bihexo". Određene su mu mjere zabrane koje podrazumijevaju zabranu sastajanja sa svjedocima, ali i obavezno javljanje policiji svakih 14 dana. Osim njega, pod mjerama zabrane su i Feđa Morankić iz kompanije "ASA osiguranje", ali i Asmir Dževlan, direktor firme "ANS Drive" Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije